StoryEditor
reakcija

Veleposlanstvo SAD: Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost stanovnika RS-a

Piše fena  /  23.03.2023., 22:10h

Veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini reagiralo je na današnju najavu predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika da će Vlada RS-a prekinuti sve službene kontakte s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva.

Veleposlanstvo SAD-a u svojoj reakciji objavljenoj na službenom Twitter profilu naglašava da je ovo još jedan korak na opasnom putu koji je Dodik odabrao – putu izolacije i autoritarne vladavine.

- Nećemo pomagati režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti - navodi se u reakciji iz Veleposlanstva. 

Dalje se dodaje da Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvaćanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj.

- Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost stanovnika RS-a kako bi zaštitio svoj režim i korumpirane interese - navodi se.

Sjedinjene Američke Države, ističe se, imaju dugogodišnju suradnju s institucijama Republike Srpske i  nastavit će da pružaju pomoć građanima Republike Srpske kao što su to činili svih ovih godina.

- To je put koji ne ide na korist stanovnicima Republike Srpske, koje Dodik tvrdi da štiti - upozorava se u reakciji Veleposlanstva SAD-a. 

Dnevnik.ba

01. lipanj 2023 10:11