StoryEditor
o odlukama SIP-a

Veleposlanstvo SAD-a u BiH: Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju

Piše desk  /  29.10.2022., 10:55h

‘‘Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju i onemogućuju građanima da pozivaju svoje vođe na odgovornost‘‘

Iz Ureda za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a u BiH odgovorili su na pitanje kako komentiraju odluke SIP-a donesene na posljednjoj sjednici.

- Izborne nepravilnosti koje su prijavili promatrači, a dokumentiralo Središnje izborno povjerenstvo, postavljaju zabrinjavajuća pitanja o integritetu izbornog procesa. Izborna prijevara i propusti u odgovornosti potkopavaju povjerenje građana u demokraciju i onemogućuju građanima da pozivaju svoje vođe na odgovornost.

Pozivamo vlasti na svim razinama, uključujući Središnje izborno povjerenstvo, tužitelje i organe za provođenje zakona, da temeljito istraže vjerodostojna izvješća o kršenjima izbora, odgovarajuće sankcioniraju počinitelje i poduzmu sve dodatne mjere u vezi odgovornosti, a koje su zasnovane na činjenicama - odgovoreno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD u BiH na pitanje novinara Slobodana Vaskovića o tome kako komentiraju odluke SIP-a koje su donesene na posljednjoj sjednici, prenosi Dnevni Avaz.

Dnevnik.ba

29. veljača 2024 20:02