StoryEditor
reakcija

Veleposlanstvo SAD-a pozdravilo odluku Schmidta: Pravi patriotizam je stvaranje bolje budućnosti za svoje sugrađane

Piše fena  /  27.04.2023., 19:41h

Neuspjeh političkih stranaka da odgovore na poziv visokog predstavnika od 7. travnja da se postigne konsenzus i formiraju vlast u Federaciji BiH, nije ostavio visokom predstavniku drugu opciju osim da djeluje, navodi na svom Twitter nalogu američkog veleposlanstva u Sarajevu povodom današnje odluke Visokog predstavnika Christiana Schmidta o deblokiranju imenovanja Vlade FBiH.

Veleposlanstvo ističe da bi još jedan period tehničke vlasti bio štetan i destabilizirajući ne samo za Federaciju, već za cijelu BiH.

Pozdravljaju poziv Visokog predstavnika da stranke u Federaciji raspravljaju o ustavnim reformama u budućnosti, ali naglašavaju da Federacija ne smije ostati bez vlasti u međuvremenu.

- Nadamo se da će sve strane iskoristiti ovu priliku da formiraju vlast koja je građanima BiH bila uskraćena u protekle četiri godine. Bosni i Hercegovini je potrebna funkcionalna, efikasna i odgovorna vlada u Federaciji kako bi krenula ka euroatlantskim integracijama. Pravi patriotizam je stvaranje bolje budućnosti za svoje sugrađane - navodi se u tweetu veleposlanstva.

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 09:12