StoryEditor
vlast bez SDA

Veleposlanstvo SAD-a: Novo Vijeće ministara ima šansu promijeniti putanju BiH

Piše DESK  /  25.01.2023., 15:56h

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini pozdravila je danas izglasani novi saziv Vijeća ministara BiH.

Danas je na sjednici Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izglasao novo Vijeće ministara, čime su potvrđeni svi predloženi ministri i zamjenici ministara.

- Čestitamo na formiranju novog Vijeća ministara! Bosna i Hercegovina treba stabilnu i funkcionalnu vlast usmjerenu na rješavanje izazova s kojima se suočavaju ljudi ove zemlje. A ni jedno ni drugo nije postojalo u posljednje četiri godine - navodi se u izjavi Veleposlanstva SAD-a na zvaničnom Twitter profilu. 

Veleposlanstvo SAD nadalje naglašava da ovaj saziv Vijeća ministara ima priliku promijeniti putanju BiH tako što će napraviti kompromise i postići konsenzus neophodan za izgradnju bolje budućnosti za sve građane BiH.

- Sjedinjene Američke Države spremne su podržati novo Vijeće ministara sve dok se budu borili da institucije rade svoj posao, vrate osnovnu funkcionalnost, povećavaju odgovornost u vladi i usvajaju reforme potrebne za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine - navodi se u izjavi Veleposlanstva SAD u BiH. 

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 22:34