StoryEditor

Veleposlanstvo RH u Švedskoj: Izbori u Stockholmu neće se ponavljati

Piše D  /  07.07.2020., 11:07h

Naime, u medijima se jutros pojavila informacija kako će se izbori za Hrvatski sabor ponoviti u Hrvatskom veleposlanstvu u Stockholmu, no ta se informacija pokazala neistinitom. 

Zanimanje medija za ovu vijest proizašlo je iz činjenice da je generalu Željku Glasnoviću nedostajalo svega 11 glasova za ulazak u Sabor iz 11. izborne jedinice (Hrvati izvan RH) te bi ponovno glasovanje otvorilo mogućnost da dođe do promjene među izabranim zastupnicima iz 11. izborne jedinice.

"Izbori u Veleposlanstvu RH u Stockholmu se NE ponavljaju. Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim mrežama kako će se izbori u VRH Stockholm ponoviti. Zbog pronađenog listića viška u kutiji za 1. izbornu jedinicu, rješenjem Državnog izbornog povjerenstva, poništeno je samo 18 glasova za tu izbornu jedinicu. Kako ti glasovi nisu mogli presudno utjecati na rezultat u 1. izbornoj jedinici, izbori se neće ponoviti. Kada bi se i ponavljali, ponovili bi se samo za tu izbornu jedinicu", objavljeno je iz Hrvatskog veleposlanstva u Švedskoj.

Izbori u Veleposlanstvu RH u Stockholmu se NE ponavljaju. Netočni su napisi u pojedinim medijima i na društvenim...

Objavljuje Croatian Embassy / Kroatiens Ambassad, StockholmUtorak, 7. srpnja 2020.

Inače, iz 11. izborne jedinice u Sabor su ušli kandidati HDZ-a Zdravka Bušić, Nevenko Barbarić i Radoje Vidović.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 07:44