StoryEditor

Veleposlanstvo Pakistana odgovorilo Radončiću: "Neopravdane i lažne tvrdnje..."

Piše D  /  25.04.2020., 07:04h

- Veleposlanstvo Pakistana dobro je upoznato s problemom ilegalnih migranata iz Pakistana. Mi ostajemo u kontaktu s našim vlastima u Pakistanu, kao i s bosanskim vlastima. Zapravo je Veleposlanstvo uvijek odgovaralo Službi za odnose sa strancima u BiH za potvrdu ljudi pakistanskog porijekla i nudilo je svoje usluge za izdavanje izvanrednih putnih dokumenata. Kao rezultat toga, 73 pakistanska migranta, koji su bili spremni na to, vraćeni su kućama od svibnja 2019. do ožujka ove godine - dodaje se u priopćenju.

Veleposlanik Pakistana je 30. siječnja pozvao Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegalnih migranata i dogovoreno je da podijele informaciju o produljenju suradnje; o pitanju deportacije migranata, međutim, nikada nije raspravljano tijekom sastanka - navodi se u priopćenju.

- Imajući na umu neopravdane i lažne tvrdnje gospodina Radončića, veleposlanik je pozvao Šefika Džaferovića, predsjedatelja Predsjedništva BiH, i dr. Biseru Turković, ministricu vanjskih poslova, 24. travnja kako bi im izrazio svoju zabrinutost. Oboje dužnosnika pružilo je uvjeravanja veleposlaniku da će se pozabaviti tom situacijom i da nikome ne treba dopustiti da nanese štetu snažnim prijateljskim odnosima godinama građenim između Pakistana i Bosne i Hercegovina - dodaje se u priopćenju Veleposlanstva Pakistana u BiH.

Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s Bosnom i Hercegovinom. Stoga smo zabrinuti neopravdanim komentarima gospodina Radončića. Nadamo se da će bh. vlada objaviti pojašnjenje njegovih neopravdanih izjava - priopćeno je iz Veleposlanstva Pakistana u Bosni i Hercegovini.

Dnevnik.ba

 

 

19. travanj 2024 09:39