Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Veleposlanstvo i konzularni ured Republike Hrvatske u BiH.ARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
izazivaju netoleranciju

Veleposlanstvo Hrvatske reagiralo na sve učestalije napade na objekte i obilježja Hrvata u BiH

Piše Desk  /  25.10.2021., 14:12h
Veleposlanstvo Hrvatske u BiH osudilo je napade na objekte i spomen obilježja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koji su se dogodili u zadnje vrijeme.

Posljednji su napad na spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u općini Vitez kao i ponovni napad na objekt Katoličke crkve u Bihaću.

- Ova vandalska djela, kao i nedavne prijetnje hrvatskim političkim predstavnicima u Bugojnu, te nasilno skidanje zastave hrvatskog naroda u Bugojnu i Varešu, čine niz ozbiljnih incidenata usmjerenih protiv hrvatskog naroda u BiH. Napadi na objekte i simbole hrvatskog naroda izazivaju strah i nepovjerenje, te se ne smiju ignorirati. Veleposlanstvo Republike Hrvatske stoga poziva najviše i mjerodavne institucije u Bosni i Hercegovini da osude ovakve incidente, rasvijetle njihovu pozadinu i sankcioniraju odgovorne - priopćeno je iz Veleposlanstva Hrvatske u BiH.

Navode i to da je Hrvatska posvećena je svim nastojanjima kojima se želi učvrstiti BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu, zajamčiti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda i svih građana, te ojačati poštivanje suživota, tolerancije i vladavine prava. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:33