StoryEditor

VELEPOSLANSTVO BIH U JERUZALEMU Palmer obaviješten o inicijativi Milorada Dodika

Piše D  /  08.09.2020., 05:09h

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mostaru da je zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD Matthew Palmera već obaviješten o inicijativi za premještanje Veleposlanstva BiH iz Tel Aviva u Jeruzalem.

Dodik je potvrdio da je uputio inicijativu, navodeći da predsjedatelj Predsjedništva BiH Šefik Džaferović to pitanje mora uvrstiti na dnevni red sjednice Predsjedništva.

- Bez obzira što Džaferović priča da to pitanje neće staviti na dnevni red, on mora po Poslovniku zakazati sjednicu Predsjedništva BiH. Vjerujem da će to uraditi. Vidim da i oni imaju neke inicijative, ja nisam protiv njihovih inicijativa... Treba razgovarati na sjednici i o tome treba da se odlučuje - istaknuo je on, prenosi RTRS.

Govoreći o sutrašnjem sastanku članova Predsjedništva BiH sa Palmerom, Dodik je rekao da Palmer  se želi informirati o situaciji u BiH, te da, kako je rekao, slavodobitno obilježi dogovor u vezi Mostara.

- Koliko znam, on će dan poslije doći u Mostar da priča o izborima. Reći ću mu da mi smatramo kako trebamo dobiti uvjete za fer i poštene izbore u Mostaru i da ranije opstrukcije budu otklonjene - naveo je on.

Dodik je naglasio da od izbora u Mostaru zavisi kako će se razvijati situacija u ovom gradu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:44