Article_Top_970x250

Veleposlanstva: SIP mora dati značajan doprinos izbornoj reformi

Središnje izborno povjerenstvo

Veleposlanstva: SIP mora dati značajan doprinos izbornoj reformi

tra 07, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Twitter

Kao upravno tijelo zaduženo za izbore u Bosni i Hercegovini, te kao institucija odgovorna za implementaciju reformi, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) mora značajno doprinijeti svojom stručnošću razgovorima o izbornoj reformi, poručeno je danas sa sastanka kojeg su članovi SIP-a održali s predstavnicima veleposlanstava i međunarodnih institucija u BiH.

Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država Eric Nelson, šefica Misije OSCE u BiH Kathleen Kavalec, specijalni predstavnik Europske unije Johann Sattler i visoki predstavnik Valentin Inzko razgovarali su s članovima SIP-a o prilikama za provođenje izborne reforme u zemlji tijekom ove godine.

- Slažemo se sa članovima SIP-a da će usvajanje ključnih reformi koje su preporučili ODIHR i GRECO stvoriti slobodniji i pošteniji izborni proces za sve. Ne postoji legitiman razlog za odgađanje ovog procesa - priopćeno je iz veleposlanstva SAD u BiH.

Kavalec je tijekom sastanka istakla kako SIP igra ključnu ulogu u poboljšanju integriteta izbornog procesa u BiH, poručeno je iz Misije OSCE-a.

Dnevnik.ba