StoryEditor

Veleposlanik Republike Slovačke: Pažljivo pratimo proces migracija u BiH i želimo pomoći

Piše D  /  03.12.2018., 01:12h

-Mnogo sam u posljednje vrijeme čitao i gledao o procesu migracija u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, pa sam jednostavno želio doći i detaljno se informirati. Moram reći da se u Slovačkoj pažljivo sve prati i naravno da želimo pomoći. Već je stigla jedna donacija Crvenom križu Unsko-sanskoj županiji i siguran sam da će ta suradnja biti nastavljena. Također, u Bihaću su i volonteri iz Slovačke, s kojima ću također razgovarati o ovdašnjoj situaciji - rekao je slovački veleposlanik u BiH Martin Kačo, prenosi Fena.

Premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić istakao je kako su donacija Republike Slovačke Crvenom križu USŽ i posjeta slovačkog veleposlanika neophodne prijateljske geste u teškoj situaciji.

-Zahvaljujem se veleposlaniku Kaču i zaista su nam u ovom momentu potrebni ovakvi prijatelji. Upoznali smo ga sa svim problemima s kojima se suočavamo, s obzirom na to da je stiglo hladno vrijeme. Razgovarali smo i onom što nas očekuje u budućnosti. Nadam se da ćemo i dalje imati podršku Republike Slovačke, odnosno da ćemo ostvariti još bolju suradnju - dodao je Ružnić.

Republika Slovačka je nedavno Crvenom križu Unsko-sanske županije dopremila donaciju vrijednu 34.000 eura, koja će prema riječima članova županijskog Crvenog križa, značajno pomoći u zbrinjavanju nekoliko tisuća migranata i izbjeglica.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:00