StoryEditor
netrpeljivost u MVP

Veleposlanici i konzuli Srbi ne žele slaviti Dan nezavisnosti, dok ministrica Turković trenira strogoću: "Tako je bilo i svih prethodnih godina, tako će i biti"

Piše desk  /  01.03.2022., 21:11h
Generalni konzul BiH u Njemačkoj Vera Sajić izjavila je da pozivanje na odgovornost samo srpskih veleposlanika i generalnih konzula pokazuje političku ostrašćenost, neprofesionalizam i nedostatak diplomacije.

Ona je istaknula da ministrica inozemnih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković nikada nije reagirala na sporne izjave bošnjačkih diplomata, pa čak ni onda kada su pozivali na rat, prenosi Srna.

Reagirajući na najavljene mjere Ministarstva inozemnih poslova protiv srpskih diplomata zbog neobilježavanja 1. ožujka Sajić je ukazala da je upravo Turković dužna da se uzdržava od političkih izjava i kvalifikacija, što ipak svakodnevno čini.

- Turkovićeva, svjedoci smo, favorizira određenu političku ideologiju izvan Ustavom i zakonom propisanih normi, kako piše u priopćenju MVP-a, a za što optužuje veleposlanike i generalne konzule iz reda srpskog naroda - napomenula je Sajić za Srnu.

Sajić je poručila da treba prihvatiti realnost da za Republiku Srpsku 1. ožujak nije praznik, pa tako ni za diplomate koje dolaze iz Republike Srpske.

"Tako je bilo i svih prethodnih godina, tako će i biti. To je tužan datum za BiH nakon kojeg su počele ratne strahote", rekla je Sajić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:06