StoryEditor

Veleposlanica Uebber: Berlin se nada što skorijem formiranju vlasti u BiH

Piše D  /  16.09.2019., 11:09h

Tijekom razgovora naglašeni su dobri i dokazani prijateljski odnosi Njemačke i Bosne i Hercegovine te obostrana namjera da se ovi odnosi nastave jačati i u budućnosti. U nastavku razgovora je bilo riječi o aktualnoj političkoj situaciji, prenosi Fena.

Tom prilikom, veleposlanica Uebber je kazala da službeni Berlin s interesiranjem prati situaciju u BiH i izrazila je nadu da će vlast biti formirana što prije. Ona je naglasila da će Njemačka nastaviti pružati podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine uz potpuno uvažavanje njenog teritorijalnog integriteta i državnog suvereniteta.

Predsjedavatelj Izetbegović je istaknuo da je u kontekstu formiranja vlasti potrebno u potpunosti poštovati ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine, te princip vladavine zakona.

Sugovornici su se složili da je bitno da se u Bosni i Hercegovini što prije okonča trenutni zastoj, te da se nastavi njen reformski i europski put.

Veleposlanica Uebber je Izetbegoviću čestitala na njegovom ponovnom izboru za predsjednika SDA - priopćeno je iz Ureda predsjedatelja Doma naroda PSBiH Bakira Izetbegovića, prenosi Ured za odnose s javnošću PSBiH.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 17:25