StoryEditor
mundijalomanija

Većina Hrvata želi fleksibilnije radno vrijeme u idućih mjesec dana

Piše FENA  /  22.11.2022., 11:44h

Većina zaposlenih u Hrvatskoj, 80-tak posto, smatra da bi im poslodavci u idućih mjesec dana tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme, a dio njih utakmice će pratiti na radnom mjestu, rezultati su istraživanja portala Posao.hr

„Fleksibilnije radno vrijeme u idućih mjesec dana priželjkuje čak 81,4 posto zaposlenika. Među sudionicima istraživanja 36 posto njih ističe argument da je Mundijal jedinstven događaj, a 45,4 posto smatra da se unatoč fleksibilnijem radnom vremenu zbog utakmica posao mora odraditi. Ostali pak smatraju da takvi događaji ne bi smjeli ometati posao“, kazala je u utorak Ines Bokan, voditeljica portala Posao.hr o objavljenim rezultatima istraživanja, prenosi Hina.

Istraživanje je pokazalo da čak 45 posto zaposlenika u Hrvatskoj namjerava pratiti Svjetsko prvenstvo.

Autori istraživanja očekuju da će u idućih mjesec dana porasti korištenje slobodnih dana i godišnjih odmora.

„Neki su navijači tijekom proteklih prvenstava zbog praćenja utakmica uzimali čak i lažna bolovanja. Gotovo 8 posto zaposlenika uzimat će slobodne dane kako bi mogli pratiti utakmice hrvatske i drugih zanimljivih im reprezentacija, a za godišnjim će odmorom zbog Svjetskog prvenstva posegnuti 4,6 posto ispitanika“, kazala je Bokan.

Da su poslodavci u Hrvatskoj tolerantni kada je nogomet u pitanju, potvrđuje i podatak da 30 posto zaposlenika smatra kako bi poslodavci imali razumijevanja za njihovo kašnjenje na posao zbog slavlja nakon utakmice prethodne večeri.

Osim toga, u svakoj se četvrtoj tvrtki organizira zajedničko gledanje utakmice za zaposlenike nakon radnog vremena, a 20,5 posto zaposlenih ljudi utakmice će gledati u društvu nekoliko kolega.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 04:31