Article_Top_970x250

Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

do početka sezone

Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

ožu 02, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Do početka ovogodišnje turističke sezone, na radost svih onih koji će se zaputiti prema Neumu, u funkciji će biti veći dio ceste koja povezuje ovaj jedini bh. grad na moru i Stolac.

Saznali su to novinari Avaza to na licu mjesta, gdje se skoro duž cijelog zaleđa Neuma punom parom odvijaju radovi na izgradnji ove ceste i gdje su, kako su na to upozoreni, na vlastitu odgovornost, vozili dionicom od Hutova blata, kroz tunel ''Žaba'', koji je u dužini od 975 metara završen lani u studenom.

Od Hutova do Neuma je svega 18 kilometara, ali zbog radova na izgradnji dionica Hutovo - Cerovica i Cerovica - Stolovi te Broćanac - Prapratnica dalje od tunela ''Žaba'' prema moru bruji teška mehanizacija i na tom dijelu puta smjenjuju se asfalt i makadam.

S druge strane, iz smjera Stoca, izgradnja dionice Stolovi - Drenovac ulazi, praktično, u sami kraj. Na toj dionici dužine skoro devet kilometara već je započelo asfaltiranje.

Također, kako je potvrđeno, u JP „Ceste Federacije BiH“, u suradnji sa stolačkim vlastima, intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne točke buduće trase ovog puta.

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Stolac - Neum bit će utrošena 72 milijuna KM. 

Sredstva za izgradnju ove ceste dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna KM. Riječ je o kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj.

Dnevnik.ba