StoryEditor
omiljeni kviz

Večeras nema "Milijunaša" na HRT-u, otkriven je razlog

Piše desk  /  10.02.2022., 14:07h
Planiramo snimati sljedeći tjedan od srijede pa bismo za četvrtak 17. veljače trebali imati emisiju, ako sve bude po planu - kazao je Večernjem listu Igor Grković, urednik kviza.

Obožavatelji HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" neugodno su se iznenadili kada su danas u programu umjesto novog izdanja kviza vidjeli reprizu dokumentarca "U Černobilu s Benom Fogleom". Ne radi se o ni o kakvoj obljetnici katastrofe nuklearne elektrane, nego je razlog neemitiranja viša sila, budući da je voditelj Tarik Filipović prošlog tjedna završio u samoizolaciji. 

- Tarik je morao u samoizolaciju pa prošli tjedan, kad je snimanje bilo planirano, nismo mogli snimati. Planiramo snimati sljedeći tjedan od srijede pa bismo za četvrtak 17. veljače trebali imati emisiju, ako sve bude po planu - kazao je Večernjem listu Igor Grković, urednik kviza "Tko želi biti milijunaš?".

Podsjetimo, u prošloj emisiji najviši iznos, 125.000 kuna, osvojio je 21-godišnji Zagrepčanin Marin Knežević. Marin je odustao na visokom 13. pitanju, dok je njegova prethodnica, Martina Tomić iz Metkovića, ponudila netočan odgovor na onomu za 8000 kuna. Posljednji ovotjedni natjecatelj, Igor Ilić Balen iz Zagreba, sa zasad osvojenim iznosom prvoga praga i sva tri džokera na raspolaganju.

Za iznos od 125.000 kuna tražilo se pak ime države koja, kao domaćin ljetnih OI, nije osvojila nijednu zlatnu medalju. Nizozemska, Finska, Kanada ili Južna Koreja, upitao je znalce odnosno Ivana, koji mu je pomogao rekavši kako je posrijedi Kanada. Naime, Kanada je godine 1976., za vrijeme održavanja Ljetnih OI u Montrealu, osvojila pet srebrnih, šest brončanih no nijednu zlatnu medalju. Odustajanjem na 13. pitanju Marin je stolac prepustio sljedećem natjecatelju.

Naime, nije znao je li Michael Caine, Anthony Hopkins, Gene Hackman ili Dustin Hoffman svoje umjetničko prezime odabrao ugledavši iz telefonske govornice reklamu za film legendarnog Humphreyja Bogarta.  Mora li se odlučiti za jedno od prezimena glumačkih velikana, opredijelio bi se, kaže, za Hopkinsovo. No, svoje umjetničko prezime, vidjevši reklamu za ratnu dramu Pobuna na brodu Caine, s Bogartom na čelu glumačkog ansambla, odabrao je - Michael Caine.

- Mogli ste malo razmisliti, po meni je ovo bilo poklon-pitanje - poručio mu je voditelj Tarik Filipović. 

Dnevnik.ba

17. ožujak 2023 05:38