StoryEditor

Vaterpolski savez Srbije poručio da ne žele igrati u Splitu i okolici do kraja sezone

Piše D  /  13.02.2019., 06:02h

"Svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019, pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda, kada su napadnuti igrači VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom", navodi se u dopisu.

Dodaje je da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

"Iskreno, vjerujemo da se neće samo na tome završiti, već da će počinitelji ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni. Inicirano navedenim, rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak s predstavnicima srpskih klubova, sudionika RVL kako bismo analizirali novonastalu situaciju i poduzeli određene korake. Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim terenima u gradu Splitu, kao i sportskim događajima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz sigurnosnih razloga".

U dopisu piše i da je za VK Crvena zvezda u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu pa se upućuje molba da se promijeni mjesto odigravanja kako bi se susret odigrao.

U napadu je najteže prošao vratar Aleksandro Kralj, koji je morao skočiti u more te ima ozlijede nosa i posjekotinu na nozi. Dušan Vasić je dobio udarce u potiljak, a Miloš Maksimović u nogu.

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi od deset klubova, pet ih je iz Hrvatske, od čega tri iz Splita.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 05:54