StoryEditor

Vaterpolisti Zvezde opet stižu u Split! Traži se više policije

Piše D  /  13.02.2019., 08:02h

Neprihvaljiv incident koji se prije nekoliko dana dogodio na splitskoj rivi, kada su huligani napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde, izazvao je lavinu reakcija i nepodjeljenu osudu svih relevantnih faktora. Počinitielje je policija privela i tereti ih za kazneno djelo razbojništva uz uporabu opasnog oruđa te ih se sumnjiči i za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, a sve iz mržnje, prenosi 24.sata

Počinitelji će odgovarati po zakonu, rane na vaterpolistima će zacijeliti, a i ružna slika o Splitu kao gradu će izbilijediti. No pitanje je kako dalje, što napraviti da se sličan incident ne ponovi. U Splitu, ili bilo gdje drugdje, gdje se igra vaterpolo ili neka druga utakmica regionalne lige. Jer za dva tjedna vaterpolisti Zvezde opet će u Split, kod POŠK-a, košarkaši će u Zadar, Zagreb...

Ono što se nameće kao najbrže i najradikalnije rješenje je povećati broj policije i zaštitara.

- Za sada nemamo nikavu službenu informaciju o odigravanju ili otkazivanju utakmice sa Zvezdom. U komunikaciji smo s policijom, i oni su najavili kako ćemo morati povećati broj zaštitara. Drugih informacija nemamo - kazali su nam iz POŠK-a.

No je li to pravo rješenje, veliko je pitanje, jer vaterpolo utakmice baš i ne pohode navijači, pogotovo ne ultrasi. Treba voditi računa da povećne mjere osiguranja koštaju, i to klubove koji i onako grcaju u besparici, a incident se i onako nije dogodio na borilištu, niti u hotelu, ili na putu do borilišta, nego u slobodno vrijeme, na javnom prostoru...

Pitanje je osjetljivo, a iz vodstva regionalne vaterpolo lige još uvijek nema konačnog zaključka.

Naime, povjerenimk natjecanja Milivoj Brbić na putu je van Europe i bio je nedostupan za bio kakav komentar na ovu temu, a njegov zamjenik Srđan Mišković kratko nam je kazao:

- Do povratka Milivoja Bebića nastojim stvari držati pod kontrolom, a onda ćemo povući konkretne poteze. Sigurno je da će se neodigrana utakmica odigrati, pretpostavljam u prvom slobodnom terminu koji bude odgovarao klubovima, jer moramo misliti na regularnost lige. Pretpostavljam i da će se inzistirati na rigoroznijim mjerama osiguranja, da se nešto slično ne ponovi, iako, istu je večer u Splitu gostovao i Šabac, pa je sve prošlo bez problema - kazao je Mišković i dodao:

- Ovo je incident za koji ne znam ni kako bih ga nazvao, niti ima ikave veze sa sportom. On nas ne smije obeshrabriti i odvesti u krajnost, jer ako odemo u krajnost i ako se izoliramo, onda igranje regionalne lige i nema previše smisla. Ja se toplo nadam da će ovo podići svijest, pa da ćemo svi skupa malo bolje promisliti što radimo. Mada je to ružno reći u 2019. godini, ali i sportaši moraju malo bolje promisliti gdje se, i u kojoj odjeći šetaju na gostovanjima. Očito je da nam je tako suđeno, takvu su nam ‘‘čorbu skuhali političari, i mi je moramo kusati‘.

A da je ovo bio nerazuman napad potvrđuje i činjenica da je jedan od napadnutih igrača Crvene zvezde, konkretno Dušan Vasić, šest mjeseci igrao u splitskom Jadranu, vjerojatno i popito bezbroj kava na splitskoj rivi.

- Iako incident nema veze s našim klubom, i osobno, i kao predsjednik Jadrana osuđujem svako nasilje, a pogotovo nasilje vezano za sport. Dušan Vasić je prije dvije godine igrao kod nas, o njemu mogu reći da je odličan momak s kojim nikad nije bilo nikakvih problema, a vjerujem i da se on ugodno osjećao u našem klubu i gradu - kazao je predsjednik Jadrana Albert Pavlović i dodao:

- Ne bih volio da ovaj izolirani incident, ovo neprihvatljivo ponašanje pojedinaca, naruši dobre odnose između klubova u regionalnoj ligi. Nama i djeca svako malo putuju u druge države, i oni dolaze kod nas na utakmice, turnire, i bilo bi jako loše da se ovako nešto ponovi. Ovo je neprihvatljivo ponašanje koje nema veze sa sportom, i kao takvoga ga svi moramo osuditi i truditi se da se nikad i nigdje ne ponovi – zaključio je Pavlović.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 08:07