Article_Top_970x250

Vareški mališani dočekali sv. Nikolu

blagdan

Vareški mališani dočekali sv. Nikolu

pro 06, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Radio Bobovac

Sveti Nikola je danas, na svoj dan 6. prosinca 2018. godine već tradicionalno posjetio dobru varešku djecu koja su mu priredila lijep doček u vareškoj crkvi sv. Mihovila.

Zajedno sa svojim učiteljicama, župnikom fra Mirkom i sestrom Ružicom djeca uzrasta od 1. do 5. razreda priredila su prigodan program, te veselo pjevala u iščekivanju dolaska sv. Nikole. Oni najmlađi, koji još nisu krenuli ni u vrtić radoznalo su iz roditeljskog naručja promatrali što se to događa oko njih, prenosi Radio Bobovac.

I tako dok su djeca bila raspjevana i zaigrana u jednom trenutu u crkvu je trkom ušao Krampus s velikim crvenim jezikom i šibom, ali su mu se djeca samo nasmijala. A onda iznenađenje - u pratnji dva prekrasna anđela pojavio se sv. Nikola s dugom bijelom bradom, crvenom biskupskom kapom  i štapom.  Dječica su oduševljeno pozdravila najdražeg im sveca, a Nikola je imao vremena svakome pružiti ruku i porazgovarati s djecom. Oni najmanji gledali su u njega s poštovanjem i znatiželjom.

Kako bi sv. Nikoli pokazali koliko su dobri i vrijedni mališani su redali recitacije, pjesmice i čitali svoje sastavke, a svaki nastup je nagrađen pljeskom.

Po završetku dočeka u vareškoj crkvi, druženje se nastavilo ispred župnoj ureda zajedničkim doručkom, a bilo je za svakoga ponešto - hrenovke, čaj, keksići...

Nakon doručka sv. Nikola je svako dijete nagradio darom - igračkom. Na kraju današenjg druženja  sv. Nikola je s osmijehom na licu i toplinom u srcu pozdravio  dječicu i sve prisutne i poželio svima da budu dobri, poslušni i vrijedni, te obećao da će ih posjetiti i iduće godine.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250