StoryEditor
nevrijeme u hrvatskoj

Varaždinski župan: "Prošao sam rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovaj prizor je strašan"

Piše desk  /  25.05.2022., 22:47h

Snažno nevrijeme zahvatilo je poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča veličine oraha i teniskih loptica padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije.

Varaždinski župan Anđelko Stričak obišao je Općinu Veliki Bukovec i objavio fotografije nastale štete.

"Tuča kakvu ovaj kraj ne pamti, između ostaloga, sami mještani kažu da se ovakvog nevremena ne sjećaju. Tuča je oštetila doslovno svaki krov u općini, plastenike, staklenike, usjeve.

Prošao sam Domovinski rat, nagledao se uništenih objekata, ali ovi uništeni plastenici djeluju strašno. Jedina sreća je da tada u njima nije bilo nikoga, jer bi u protivnom sada govorili o ozlijeđenima i mrtvima.

Inače Općina Veliki Bukovec je poznata po cvjećarske proizvodnji, odnosno ovdje se proizvede 50 % hrvatskog cvijeća. Stoga možemo reći da je ovo nevrijeme uništilo pola hrvatske cvjećarske proizvodnje.

U narednim danima općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda utvrđivati će štetu i dati prijedlog Varaždinskoj županiji da se proglasi elementarna nepogoda prouzročena tučom što ćemo i učiniti i potom iznači način da pomognemo unesrećenima.

Osim područja općine Veliki Bukovec koliko mi je do sada javljeno nastradala su područja uz granicu sa Slovenijom, tj. područja gradova Varaždin i Lepoglava, te općina: Bednje, Donje Voće, Maruševca, Cestice, Vinice, Petrijanca, Velikog i Malog Bukovca", napisao je varaždinski župan na Facebook profilu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:27