Article_Top_970x250

Val nasilja u Meksiku se nastavlja - ubijen još jedan novinar

rizičan posao

Val nasilja u Meksiku se nastavlja - ubijen još jedan novinar

sij 14, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U sjevernoj meksičkoj državi Tamaulipasu u subotu je ubijen novinar u valu nasilja nad medijima zbog kojega je Meksiko postao jedna od najopasnijih zemalja za novinare na svijetu.

Neovisni novinar i politički kolumnist Carlos Dominguez ubijen je u subotu poslijepodne u gradu Nuevo Laredo, a državno odvjetništvo pokrenulo je istragu kako bi se utvrdilo je li povod bilo pisanje ubijenog novinara.

U jednom od svojih posljednjih tekstova Dominguez se žalio na sve veće političko nasilje koje je pogodilo Meksiko uoči predsjedničkih izbora u srpnju.

Guverner Tamaulipasa Francisco García Cabeza de Vaca osudio je ubojstvo u objavi na Twitteru i obećao da "ovo ubojstvo neće ostati nekažnjeno".

Najmanje 67 medijskih radnika ubijeno je prošle godine diljem svijeta, prema izvješću nevladine organizacije Reporteri bez granica, koja ističe Meksiko kao najopasniju zemlju za novinare na zapadnoj hemisferi. Najpogubnija je za novinare Sirija, gdje je 2017. zabilježeno ubojstvo 12 novinara, zatim dolaze Meksiko (11), Afganistan (9), Irak (8) i Filipini (4).

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250