StoryEditor

Vajdner: Radi se o apsurdu jer u Predsjedništvu BiH ne sjedi legitimni hrvatski član

Piše D  /  11.06.2020., 01:06h

-Bosna je zemlja apsurda pa se dogodi da se u jednom danu promijene sva četiri “godišnja doba”. I to ne samo u meteorološkom nego i društvenom smislu. Ljudi su skloni danas zapaliti zgradu Predsjedništva pa se sutra ponašati kao da ništa nije bilo. U tom kontekstu možemo promatrati i prihvaćanje inicijative da Predsjedništvo BiH bude pokrovitelj božićnih jaslica u Vatikanu, rekao je Vajdner za HMS.

Vajdner se prisjeća da je polovicom svibnja iz istog izvora, kako kaže, potekla najgora haranga na Katoličku Crkvu u BiH u razdoblju poslije posljednjeg rata.

“I to ne zbog nekog njezina možebitnoga političkog angažmana nego zbog izvršavanja onoga što je u njezinoj biti – slavljenja svete mise. Imajući sve to na umu, uz činjenicu da u istom Predsjedništvu ne sjedi niti jedan legitimni hrvatski član, možemo razaznati o kakvom je apsurdu riječ”, rekao je Vajdner za HMS.

Glavni urednik Katoličkog tjednika smatra da je ova inicijativa licemjerna te da služi u svrhe promocije određenih politika.

-Ili, ako hoćete da budemo do kraja otvoreni: licemjerju. Umjesto što će ulagati novac u takvu inicijativu koja očito služi samopromociji pojedinih političkih opcija, bolje bi bilo da se potrude i vrate Katoličkoj Crkvi ono što su komunisti oteli nakon II. svjetskog rata, istaknuo je don Josip Vajdner.

Podsjećamo, Predsjedništvo BIH jučer je izvijestilo o prihvaćanju spomenute inicijative dok nije naglašeno tko je predložio da “kolektivni šef države” bude pokrovitelj božićnih jaslica u Vatikanu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:17