Article_Top_970x250

Vahid Duraković podnio ostavku na mjesto direktora KSC Bugojno

ksc bugojno

Vahid Duraković podnio ostavku na mjesto direktora KSC Bugojno

pro 13, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ravnatelj Kulturno-sportskog centra Bugojno (KSC) Vahid Duraković podnio je ostavku na tu poziciju, a odluku je obrazložio u dopisu koji je uputio Upravnom odboru ove javne ustanove i načelniku Bugojna Hasanu Ajkuniću.

U istom dopisu, koji je poslao na adrese lokalnih medija, zatražio je da se u roku od sedam dana izvrši imenovanje vršitelja dužnosti direktora KSC-a.

-Ostavku podnosim iz razloga što su OV Bugojno i Upravni odbor od 2014. do prosinca 2017. donijeli nekoliko odluka koje nisu bile u skladu s važećim zakonskim propisima i u interesu KSC-a, nego u interesu pojedinaca - navodi se, između ostalog, u ovom dopisu.

Dalje se navodi da su spomenute odluke "KSC dovele u poziciju da je osnovna zakonska legislativa u toj javnoj ustanovi upitna, da je narušen imidž koji je imala te pričinjena šteta u njenom ekonomskom poslovanju”.

-Vrlo bitan razlog moje ostavke je i činjenica da je netko od bugojanskih političara izlobirao kod Federalnog ministarstva kulture i sporta da se podrška Festivalu “Fedra” u 2017. drastično umanji s 15.000 KM koliko smo imali u 2016., na iznos od 4.000 KM - napisao je Duraković.

On je zahvalio svima koji su podržali dosadašnji rad KSC-a i projekte koji se realiziraju pod okriljem ove ustanove (Teatarski festival BiH “Fedra”, Susret pozorišta lutaka BiH, Bugojansko lutkarsko bijenale, Bugojansko likovno bijenale i Bugojanska vaza).

- U proteklih deset godina KSC Bugojno je poslovao pozitivno, i uspješno izmirivao svoje obaveze prema radnicima, poreznim upravama, i trećim licima. Na ime penzionisanja radnika, isplatili smo dug za neuplaćene doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje za period od 2004. do 2007. - zaključio je.

Na kraju je novom direktoru KSC-a poželio uspješan rad, javila je Fena. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250