StoryEditor
zbog dobrovoljačke

Uzurpator otvoreno podriva neovisnost pravosuđa: Komšić tvrdi da je bh. pravosuđe korumpirano i da radi po nalogu Beograda

Piše desk  /  28.04.2022., 09:55h
Željko Komšić oglasio se povodom podizanja optužnice Tužiteljstva BiH protiv pripadnika Armije Bosne i Hercegovine, MUP-a Republike Bosne i Hercegovine, te protiv člana Predsjedništva RBiH.

"Prilično je jasno da je ponovno pokretanje procesa u slučaju Dobrovoljačka pokušaj da se putem montiranih optužnica, u potpunosti izmijeni karakter oružanog sukoba u BiH. Po nalogu režima u Beogradu, a putem korumpiranog i politički pristranog pravosuđa, nastoji se poništiti činjenica srbijanske agresije, pri čemu će se napadači na Republiku Bosnu i Hercegovinu prikazati kao žrtve, a branitelji Bosne i Hercegovine i Sarajeva kao zločinci, što ipak ne čudi, jer se radi o cjelovitom pokušaju revizije koji se odvija kroz mnoge društvene aspekte, pa stoga nije čudo ni što se odvija kroz otuđene dijelove Tužiteljstva BiH", naveo je Komšić.

On ističe da Tužiteljstvo BiH danas ne bi ni postojalo kao ni pravosudne karijere mnogih u njemu, da pripadnici MUP-a i Teritorijalne obrane RBiH, nisu 3. svibnja 1992. obranili državu i njene institucije, pa i pravo na postojanje ovakvog Tužiteljstva BiH, prenosi Klix.

"Osim toga, pokrenuti postupak smatram potpunom lakrdijom i sramotom. Prema stavu koji je utvrdio i Haški sud kolona JNA u Dobrovoljačkoj ulici bila je legitimna vojna meta. Tu je stvar jasna i nema potreba za bilo kakvim procesom onima koji su na legalan i legitiman način djelovali, u cilju obrane države. Neka se Tužiteljstvo BiH pozabavi snajperistima i ostalim zločincima koji su s brda pobili preko jedanaest tisuća građana Sarajeva", dodao je.

Podsjetimo, Tužiteljstvo BiH podignulo je optužnicu protiv 10 osoba zbog sumnje na ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu početkom svibnja 1992. godine.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 15:50