StoryEditor
predizborna retorika

Uzurpator opet bulaznio: Ponavlja se sporazum Cvetković - Maček, žele podijeliti BiH. Moramo se suprotstaviti

Piše desk  /  29.08.2022., 08:33h

Trostruki uzurpator Željko Komšić, poznato je odavno, nema drugog predizbornog aduta do huškanja nacionalnim pitanjima i izmišljanja prijetnji iz susjedstva. Najsvježija je izvala kako Hrvatska i Srbija kane podijeliti BiH.

- Milanović je još jednom pokazao da je povijesni plan o podjeli države Bosne i Hercegovine živ i da predstavlja aktualnu političku strategiju koja ima jasan cilj, izvalio je bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Od sporazuma između Cvetkovića i Mačeka, preko sporazuma između Miloševića i Tuđmana, jasne su namjere i pokušaji podjele Bosne i Hercegovine na Hrvatsku i Srbiju. U prvom slučaju tu podjelu zaustavio je Narodnooslobodilački pokret, a u drugom Armija Republike Bosne i Hercegovine.

- Očito je da se s realizacijom tog plana ponovo pokušava, nastavio je.

- Na nama svima koji smo za državu Bosnu i Hercegovinu ostaju dva izbora; ili da se do iznemoglosti prepiremo oko toga tko je bolji i ljepši ili da se tome, na sve demokratske načine, suprotstavimo. Prvi izbor je put u propast države, njen nestanak i izdaju onih koji su državu napravili a zatim i obranili, a drugi izbor je moguć tek ako se hrabro i odlučno, svi zajedno, prelazeći preko političkih i ideoloških razlika, budemo okupili oko onog što je zajednička vrijednost svih nas, a to je Bosna i Hercegovina, zaključio je Komšić.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 00:47