StoryEditor

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Šutirao sina u dvorištu škole pred osnovcima

Piše D  /  09.06.2021., 12:06h

Otac jednog dječaka prišao je skupini maturanata i svog sina izvukao iz gužve, nakon čega ga je oborio na beton i počeo krvnički šutirati.

Ostala djeca su šokirano gledala što se događa i nitko od osnovaca nije smio reagirati i spriječi ovakvo stravično nasilje.

Kako neslužbeno doznaje Kurir, u pitanju je bila proslava kraja školske godine, a izrevoltirani otac odlučio je prekinuti dječje slavlje i bijes prema svom sinu iskaliti pred punim dvorištem djece.

Direktor škole za Kurir je rekao da se incident dogodio u ponedjeljak negdje oko pola jedan, kada su maturanti sami organizirali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se dogodio dok su još nastavnici i razredne starješine bile u školi.

"Dječak koji je pretučen nije maturant već učenik sedmog razreda koji se priključio slavlju prijatelja maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac i nitko nije mogao ni posumnjati što će uslijediti. Nisam bio u školi kada se to dogodilo, ali sam bio šokiran kada sam vidio snimku. Otac je izvukao dijete i krvnički ga tukao, a cijeli incident spriječila je jedna naša hrabra nastavnica", rekao je direktor škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagirala.

Odmah je, prema njegovim riječima, zasjedao tim za nasilje u školi, pričalo se o tome i predložen je plan zaštite djeteta.

"Cijeli slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mjesta i školskoj upravi Niš. U postaji sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće.

O cijelom slučaju informiran je tužitelj i protiv oca će biti pokrenut postupak, ispričao je sugovornik.

Kako je dodao, škola je spremna za suradnju s nadležnima, ali je prioritet učenik koji je pretučen, kao i djeca koja su to nasilje gledala.

"Djeca koja su se tamo zatekla doživjela su veliku traumu. Bilo je očito da su se ukočila od straha, i s njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje. Što se pretučenog dječaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na liječničkim pregledima. Čim ponovno krene na nastavu, naš psiholog će tom učeniku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što prije", zaključio je.


Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:40