Article_Top_970x250

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Šutirao sina u dvorištu škole pred osnovcima

prokuplje, srbija

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Šutirao sina u dvorištu škole pred osnovcima

lip 09, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

Težak incident dogodio se dvorištu jedne osnovne škole koja se nalazi u okolini Prokuplja (Srbija).

Otac jednog dječaka prišao je skupini maturanata i svog sina izvukao iz gužve, nakon čega ga je oborio na beton i počeo krvnički šutirati.

Ostala djeca su šokirano gledala što se događa i nitko od osnovaca nije smio reagirati i spriječi ovakvo stravično nasilje.

Kako neslužbeno doznaje Kurir, u pitanju je bila proslava kraja školske godine, a izrevoltirani otac odlučio je prekinuti dječje slavlje i bijes prema svom sinu iskaliti pred punim dvorištem djece.

Direktor škole za Kurir je rekao da se incident dogodio u ponedjeljak negdje oko pola jedan, kada su maturanti sami organizirali proslavu i pozvali trubače. Pukom srećom, incident se dogodio dok su još nastavnici i razredne starješine bile u školi.

"Dječak koji je pretučen nije maturant već učenik sedmog razreda koji se priključio slavlju prijatelja maturanata. U jednom trenutku došao je njegov otac i nitko nije mogao ni posumnjati što će uslijediti. Nisam bio u školi kada se to dogodilo, ali sam bio šokiran kada sam vidio snimku. Otac je izvukao dijete i krvnički ga tukao, a cijeli incident spriječila je jedna naša hrabra nastavnica", rekao je direktor škole i dodao da je škola odmah nakon incidenta reagirala.

Odmah je, prema njegovim riječima, zasjedao tim za nasilje u školi, pričalo se o tome i predložen je plan zaštite djeteta.

"Cijeli slučaj prijavio sam Centru za socijalni rad, policijskoj upravi tog mjesta i školskoj upravi Niš. U postaji sam izjavu dao i ja kao direktor, i nastavnici koji su prisustvovali incidentu. Policija nije bila u školi, ali sam saznao da je kasnije saslušan u policiji i da mu je izrečeno udaljenje iz kuće.

O cijelom slučaju informiran je tužitelj i protiv oca će biti pokrenut postupak, ispričao je sugovornik.

Kako je dodao, škola je spremna za suradnju s nadležnima, ali je prioritet učenik koji je pretučen, kao i djeca koja su to nasilje gledala.

"Djeca koja su se tamo zatekla doživjela su veliku traumu. Bilo je očito da su se ukočila od straha, i s njima će ponaosob narednih dana biti obavljen razgovor kako se to ne bi odrazilo na njihovo psihološko stanje. Što se pretučenog dječaka tiče, on danas nije bio u školi jer je bio u Centru za socijalni rad i na liječničkim pregledima. Čim ponovno krene na nastavu, naš psiholog će tom učeniku pružiti punu pažnju kako bi mu se pomoglo da traumu prebrodi što prije", zaključio je.

Dnevnik.ba