StoryEditor

UŽIVO Prosvjedi u Srbiji: Svećenik popeo na auto i pola sata drži govor, zapaljene baklje

Piše D  /  11.07.2020., 10:07h

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa ka središtu grada, a nekoliko skupina prosvjednika, od kojih su neki nosili fantomke na licu, bilo je vrlo agresivno. Pred Skupštinom su napali više novinara, a potom su počeli razbijati ulaz u Skupštinu. U tom trenutku tamo nije bilo policije koja se nalazila u pripravnosti iza zgrade Skupštine.

Oko 21:45 policija je stigla ispred Skupštine, a stiglo im je i pojačanje. Prosvjednici su ih zasipali kamenjem i pirotehnikom. I već kad se činilo da će se situacija smiriti, nešto prije 23 sata novi žestok napad na policiju.

Nakon desetominutnog napada policija je krenula u razbijanje prosvjeda. Kako je danas priopćeno, uhićen je 71 huligan, a ozlijeđeno je 14 policajaca. 

Policija je ranije priopćila da je nakon napada i uboda nožem u svađi ispred parlamenta uhićen napadač (47) koji je ozlijedio 32-godišnjeg muškarca. 

Svećenik Antonije Davidović već pola sata drži govor. Tijekom njegovog govora zapaljene su baklje i kliče Kosovu.

Svećenik se popeo na auto i drži govor. Rekao je da možda jedan dvojica rade za policiju i onda povedu masu. Kaže kako je upozoravao jučer da će se ako bude nereda i uhićenja narod uplašiti.  "Ovdje se narod okupio zbog korona diktature. Subota je,, nisam se nadao da će se narod ovako pokolebati. Kad je Srbija bila pravoslavna bila je svima dobra, u srednjem vijeku", govori svećenik. Za vrijeme govora je jedan prosvjednik negodovao i njega su ostali udaljili.

Prosvjed pratite UŽIVO:

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:29