StoryEditor

Užasna nesreća: Bivšem kapetanu BiH smrskane noge u nesreći

Piše D  /  30.09.2020., 11:09h

Umirovljeni bosanskohercegovački nogometaš Amel Pjanić (35) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u utorak u mjestu Ovnaku kraj Viteza u Županiji Središnjoj Bosni, izvijestio je Zenicablog.

Pjanić je, vozeći Opel Astru uzbrdo po mokroj cesti, u zavoju podletio pod kamion koji je prevozio stroj za asfaltiranje i išao u suprotnom smjeru.

Ozbiljno je ozlijedio obje noge, a ima i druge ozljede po tijelu. Život mu, kako izvješćuju, nije ugrožen, ali liječnici mu pokušavaju spasiti noge.

Amel je lani zaključio bogatu igračku karijeru u čijim je počecima bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u mlađim uzrasnim kategorijama, pa i kapetan u kadetima. Bio je golman.

Što se klubova tiče, branio je za zenički Čelik, Igman iz Konjica, Željezničar, Rudar Kakanj, Travnik, Zenica City i Moševac. Sa Željezničarom je 2009/10. uzeo naslov prvaka Premijer lige BiH, a onda otišao. Nije htio biti rezerva.

- Velika je čast biti dio šampionske generacije nekog kluba, imao sam čast osvojiti titulu sa Željom. I danas sam u kontaktu s nekim igračima iz te generacije, čujemo se i popijemo piće. Teško je reći što je krenulo po zlu. Bio asm mlad, tražio minutažu i nisam se uspio izboriti za mjesto na golu - govorio je Amel Pjanić.

U Moševcu je 2018. dospio na naslovnice medija u susjednoj BiH jer je u pobjedi 8-0 protiv bihaćkog Jedinstva u Drugoj ligi Federacije (treći rang) zabio zadnji gol, i to iz slobodnog udarca.

- Inače sam na treninzima znao izvesti poneki slobodnjak. U službenom meču još nisam imao priliku sve dotad. Prije meča zamolio sam trenera da me pusti da ga izvedem ako budemo imali neku veću prednost i hvala mu što mi je to omogućio. Zvao me kod vodstva 7-0 i imao sam sreću što sam ga zabio - govorio je Pjanić za SportSport.ba.

U zadnje dane karijere morao je naći drugi posao.

- Radim u najpoznatijem zeničkom salonu namještaja, a na treninge zbog posla stignem dvaput ili triput tjedno. Imam sreću što su mi šefovi sportaši i maju razumijevanja. Nikad nisam zbog toga imao problema - rekao je Pjanić, prenose 24sata.hr.

Sad igra drugu, puno važniju utakmicu. I ovu će, nadamo se, dobiti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:55