StoryEditor
u gradu Brjansku

Užas u Rusiji: Učenica (14) u školu donijela sačmaricu, ubila jednog i ranila petero djece

Piše fena  /  07.12.2023., 11:44h

Četrnaestogodišnja djevojčica u četvrtak je ubila jednog učenika i ranila petoro djece prije nego što se ubila u školi u ruskom gradu Brjansku, priopćili su dužnosnici.

- Prema preliminarnim istražnim podacima, 14-godišnja djevojčica u školu je donijela pušku sačmaricu iz koje je pucala na svoje kolege iz razreda - navodi se u priopćenju ruskog Istražnog povjerenstva.

Istražitelji rade na utvrđivanju motiva, navodi se u priopćenju.

Regionalni guverner Aleksandar Bogomaz nazvao je to "strašnom tragedijom". Rekao da je svih petero ranjenih djeca s lakšim ili umjerenim ozljedama.

Novinska kuća Mash objavila je fotografiju mrtve učenice, čije tijelo leži na podu i kompletno obučene u crno. Navodi se da je bila i naoružana lovačkim nožem.

Činilo se da se na fotografiji vidi nož s dugom drškom zataknut u njenu desnu čizmu.

Oružje je inače strogo kontrolirano u Rusiji, ali je Brjansk jedan od nekoliko južnih regija koje su bile izložene prekograničnim napadima tijekom rata s Ukrajinom i gde je Moskva ohrabrivala formiranje jedinica za samoobranu.

- Skupa s organima reda utvrđujemo okolnosti pod kojima je učenica mogla nabaviti i donijeti oružje u školu - rekao je Bogomaz.

Rusija je bila poprište nekoliko pucnjava u školama posljednjih godina.

U 2018. godini 18-godišnji student ubio je 20 ljudi, uglavnom kolega učenika, u masovnoj pucnjavi na fakultetu na Krimu koji je okupirala Rusija, nakon što ga je Moskva oduzela Ukrajini 2014.

U rujnu prošle godine, naoružani napadač s kukastim križom na majici ubio je 15 ljudi, uključujući 11 djece, i ranio 24 u školi u Iževsku u kojoj je nekada bio učenik, a zatim izvršio samoubojstvo, priopćili su istražitelji.

(FENA) H. D.

10. srpanj 2024 13:56