StoryEditor

Užas u Hrvatskoj: Dvojicu maloljetnika na motoru pregazio traktor

Piše D  /  10.06.2021., 03:06h

U naselju Zovići jučer oko 18 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su teško ozlijeđena dvojica maloljetnika na motoru, prenosi Večernji.hr.

Do nesreće je došlo kad je jedan od maloljetnika upravljao neregistriranim motociklom Zongshen te se u blagom zavoju, na uzbrdici, nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, već se sudario s traktorom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak. Nakon što su se sudarili s traktorom pali su na tlo, nakon čega ih je traktor pregazio, nastavio kretanje nizbrdicom te udario u zid dvorišta. 

Oba maloljetnika prevezena su u pulsku bolnicu, gdje su zadržana na liječenju zbog teških tjelesnih ozljeda. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja. – Kako bi se spriječile ovakve teške posljedice, policija podsjeća da prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozač motocikla ili mopeda, kao i osobe koje se prevoze na tim vozilima, moraju za vrijeme vožnje na cesti na glavi nositi propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu.

Također je potrebno naglasiti i obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje se koriste motociklima i mopedima. Roditelji bi trebali voditi računa o sigurnosti svoje djece i pobrinuti se da budu osposobljena za sigurno sudjelovanje u prometu – navode iz PU istarske. 

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 23:38