StoryEditor

Užas na svadbi: Naoružani napadači uletjeli u crkvu, ubili mladu i oteli mladoženju

Piše D  /  15.01.2020., 12:01h

Sukob između dvaju meksičkih kartela doživio je svoj stravični vrhunac kad su ovaj vikend naoružani napadači uletjeli u crkvu i ubili sestru šefa kartela na sam dan njezina vjenčanja i oteli mladoženju koji je sam visokopozicioniran član kartela. 

Karem Lizbeth Yépez Ortiz stajala je ispred oltara sa svojim budućim mužem, poznatim u kriminalnom podzemlju kao El Calamardo (Lignja), kad je sama ceremonija vjenčanja bila prekinuta kišom metaka. Karem Lizbeth Yépez Ortiz sestra je Joséa Antonio El Marro Yépez Ortiza, vođe Lima kartela. Visokopozicionirani policijski dužnosnik potvrdio je lokalnim medijima da je mlada na mjestu ubijena, piše Daily Mail..  

Nepotvrđeni medijski izvještaji navode kako je na vjenčanju bio i El Marro koji je pobjegao neozlijeđen. Svjedoci su kazali da su napadači nosili neprobojne prsluke na kojima su bili inicijali Jalisco kartela Nova generacija. Neki od uzvanika pokušali su pobjeći, dok su drugi tražili zaklon.

Napadači Jalisco kartela Nova generacija viđeni su kako bježe u najmanje tri vozila te su na njih pucali neki od uzvanika na vjenčanju.

Lima kartel i Jalisco kartel Nova generacija u krvavom su ratu od 2017. godine. Oba dva kartela tvrde kako upravo oni imaju pravo na unosnu krađu nafte na području općine Guanajuato. Naime, u samo sedam minuta krađe nafte može se zaraditi nevjerojatnih 90 tisuća dolara.

Meksiko traži vođu Jalisco kartela Nova generacija El Manchu od 2015. godine, za njim su i Amerikanci raspisali nagradu u vrijednosti od 10 milijuna dolara, prenosi Večernji list.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 01:28