StoryEditor

Uz Tudora je u Hajduk trebao doći i Mario Stanić, evo zašto je otpala ta opcija

Piše D  /  05.09.2018., 02:09h

Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaj pregovarao je s Igorom Tudorom kao najozbiljnijim kandidatom za nasljednika Željka Kopića.

Ipak, umjesto trenera koji je Hajduku donio zadnji trofej (Kup 2013.) ostaje trener pod kojim je Hajduk uzeo četiri boda u prvih šest kola, što je najgori ulazak u sezonu u samostalnoj Hrvatskoj. 

To naravno nikako nije krivnja samo Kopića, kojem je rasprodana momčad bez dovođenja pravih zamjena, ali činjenica je da u dijelu njegove odgovornosti nije napravio išta čime bi pokazao da može pokrenuti ekipu.

Zato je Hajduk i stupio u kontakt s Tudorom (40), koji je nakon burnog odlaska s klupe Bilih prije tri godine, vodio PAOK, Karabukspor, Galatasaray i Udinese. Talijanski klub preuzeo je prošle sezone, spasio ga od ispadanja iz Serie A i od tada je bez angažmana. 

Još od Hajdukovog poraza od Gorice prije tri tjedna, Tudor se počeo spominjati kao povratnik na trenersku funkciju u Hajduku. Huljaj je to konkretizirao recentnim ozbiljnim pregovorima s njim, ali nakon toga je odlučio da ipak neće zamijeniti Kopića, nego da će aktualnom treneru dati zadnju priliku da momčad digne s osmog mjesta na tablici. 

I dok je to da je Tudor želja Hajduka stara vijest, nova koju doznaje Dalmatinski portal je da je s njim u klub trebao doći još jedan proslavljeni bivši nogometaš, Mario Stanić.

On je trebao biti Tudorov prvi pomoćnik, ali ne trener-asistent, nego spona svlačionice i uprave. 

Ipak, oni koji u Hajduku odlučuju, umjesto angažmana dvije iznimno jake i karizmatične ličnosti odabrali su nastavak pod potonulim Kopićem, koji očito više ne drži svlačionicu pod kontrolom.

Hajduk nije odbio Tudora (kojeg je sam zvao) i Stanića jer se boji kako bi ta kombinacija "dobrog i lošeg policajca" djelovala na igrače, nego jer bi njih dvojica preuzeli struku i pri tome zahtjevali autonomiju. Podsjećamo, Tudor je u veljači 2015. iz Hajduka otišao jer mu tadašnji Nadzorni odbor nije htio amenovati kupnju stopera. 

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:08