StoryEditor

Uvode se nove linije za prijevoz učenika iz općina Travnik i Jajce

Piše D  /  15.12.2018., 02:12h

Kako je priopćeno iz Vlade SBŽ-a, usvojeni su i prijedlog proračuna SBŽ-a za 2019. i prijedlog Zakona o izvršenju proračuna SBŽ-a za 2019. godinu.

Financijski plan

Prijedlog županijskoga proračuna za iduću godinu iznosi 236,501.758 KM, što je za 17,179.418 KM ili 1,8% više u odnosu na proračunske izmjene i dopune za tekuću godinu. Usvojen je i program javnih investicija SBŽ-a za razdoblje od 2016. do 2021. godine. Kako je objašnjeno, javne investicije predstavljaju dio sredstava proračuna planiranih za ulaganja u značajno povećanje vrijednosti nefinancijske imovine kroz stjecanje infrastrukture općeg značaja, lokalne infrastrukture, građevinskih objekata, zemljišta i opreme. Dana je i suglasnost na financijski plan Zavoda za zdravstveno osiguranje SBŽ-a za 2019. godinu. Na prijedlog županijskoga Ministarstva gospodarstva dana je i suglasnost na mišljenje o federalnom prednacrtu Zakona o reprezentativnosti sindikata i udruge poslodavaca. Naime, reasorno ministarstvo smatra da je ponuđeni tekst prednacrta navedenog zakona dobra osnova za bolje uređenje ove oblasti. Iz resora zdravstva i socijalne skrbi donesene su odluke o izdvajanju sredstava iz proračuna SBŽ-a – tekuće rezerve Vlade za 2018., prema kojima se u svrhu pomoći za liječenje izdvajaju iznosi od po 2000 KM Ireni Badrov iz Viteza i Midheti Delić iz Travnika.

Novac za visoko školstvo

Vlada je također donijela i odluke o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za projekt izgradnje distributivne mreže vodoopskrbe za naseljeno mjesto Duhri u općini Kiseljak, a izravnim sporazumom ugovor će se sklopiti s ponuđačem “Autoprijevoznik” iz Kiseljaka s cijenom ponude od 7000 KM (s PDV-om) te o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za izgradnju kanalizacijske mreže za naselje Balaguša u MZ Pribilovići u općini Novi Travnik. Ugovor će se izravnim sporazumom sklopiti s ponuđačem JP “Vilenica-Vodovod” d.o.o. Novi Travnik, s cijenom ponude od 5967,26 KM. Na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta donesena je i odluka o akontativnoj raspodjeli sredstava za visoko školstvo planiranih proračunom SBŽ-a za 2018., za financiranje visokog školstva i stipendiranje studenata za 11. mjesec akademske 2018./2019. izdvaja se 142.199 KM. Dana je i suglasnost za uvođenje novih linija za prijevoz učenika s područja općina Travnik i Jajce. Nova relacija za općinu Travnik je Brajkovići – groblje Bogduša - Ovnak - Područna škola “Grahovčići” i povratak u Osnovnu školu “Nova Bila”. Nova relacija za općinu Jajce je Karići - Hrastovi - Osnovna škola “13. rujan”, priopćeno je iz Vlade SBŽ-a.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:23