StoryEditor

Uvertira za Ligu prvaka: Dinamovci briljirali sa reprezentacijama

Piše D  /  07.09.2019., 11:09h

Ademi, Gojak, Majer, Ivanušec, Olmo, Petković zabijali su u reprezentativnom dresu! Nenad Bjelica može samo uživati u izvedbama svojih nogometaša kako za Dinamo, tako i za izabrane vrste njihovih zemalja. 

Dobro kvalifikacijsko kolo za dinamovce započelo je još u četvrtak kad je Amer Gojak (22), Dinamov junak iz Trondheima, zabio dva gola za Bosnu i Hercegovinu protiv Lihtenštajna (5-0).

- Osjećaj je poseban. Uvijek sam sanjao trenutak kada ću zabiti za BiH i sada kada je došao, najsretniji sam čovjek na svijetu. Golove poklanjam svojoj obitelji kojima ovo znači kao i meni. Još sam pod dojmom utakmice kakve je teško igrati. Svi su unaprijed upisali bodove, a pred nama je 90. minuta. Na svu sreću dobro je završilo i sada idemo u Armeniju po nastavak niza - rekao je oduševljeni veznjak, piše 24sata.hr.

Te je večeri reprezentaciju Sjeverne Makedonije do remija odveo Arijan Ademi (28) koji je svojim golom donio remi protiv Izraela (1-1). Tako je pokazao da nema govora o mogućoj pauzi zbog ozljede nakon derbija protiv Hajduka, pauzirat će samo u ligi zbog crvenog kartona.

Dobre nastupe igrača Dinama u reprezentativnom dresu nastavili su i Luka Ivanušec (20) te Lovro Majer (21) kod Nenada Gračana. Hrvatska U21 reprezentacija slavila je protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata 3-0, a dva su gola djelo Dinamovih igrača.

Španjolski dragulj koji će u maksimirskoj svlačionici ostati bar do zime također je bio odličan u reprezentativnom dresu. Kapetan mlade Španjolske, Dani Olmo (21), predvodio je momčad u pobjedi protiv Kazahstana. S minimalnih 1-0 slavili su u Astani, a čovjek odluke bio je igrač Dinama.

Kao šećer na kraju priključio im se Bruno Petković (24) koji je maestralnom akcijom izbacio stoperski par iz Serie A i zabio treći gol u 4-0 pobjedi Hrvatske protiv Slovačke (4-0). Slijedi im još jedan nastup u reprezentativnom dresu, a onda povratak u HNL, ali i Ligu prvaka. A jedno je sigurno - Atalanti neće biti lako na Maksimiru protiv igrača u ovakvoj formi...

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:02