StoryEditor

Utvrđen uzrok smrti majke i bebe u Mrkonjić Gradu

Piše D  /  07.04.2020., 02:04h

Obdukcija tijela preminule rodilje Z.Č. (26) iz Petrovca i njenog novorođenčeta, koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić Gradu, pokazala je da se beba rodila u terminu te da je majka podlegla uslijed teškog porođajnog krvarenja, a beba uslijed neadekvatnog zbrinjavanja, saznaju Nezavisne novine.

Na njihovim tijelima nema tragova nasilja, a beba koja je rođena s urednom težinom i dužinom za terminski porođaj podlegla je jer nije zbrinuta, a pupčanik je bio samo otkinut, ali ne i podvezan.

Iako su njeni poznanici tvrdili da je nesretna žena, koja je radila kao konobarica u Mrkonjić Gradu, bila u sedmom mjesecu trudnoće, te su sumnjali na prijevremeni porođaj, obdukcija je ipak pokazala da je porođaj bio u 9. mjesecu.

Z.Č. je živjela kao podstanarka jer se doselila iz Grahova u Mrkonjić Grad, gdje je bila zaposlena, ali budući da su lokali zatvoreni zbog situacije s koronavirusom, posljednjih dana nije radila.

Ovaj šokantan slučaj otkriven je u nedjelju kada se ona nije javljala na mobitel, pa su poznanici odlučili istražiti što se dogodilo, ali ovakav stravičan scenarij nitko nije očekivao.

Po ulasku u njen iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je porodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi s bakom i djedom u Grahovu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:17