StoryEditor

Utakmica ‘za ništa‘, ali Hrvatska ima snažan motiv za pobjedu

Piše D  /  26.01.2019., 06:01h

Rukometaši Hrvatske i Švedske večeras će u danskom Herningu, na Svjetskom prvenstvu, igrati za ništa.

Ustvari, pobjednik će biti peti, a pobijeđeni šesti, ako to nekome nešto znači. Obje reprezentacije, kad već nisu u borbi za medalju, ostvarile su plasman u kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

I jednima i drugima sigurno se neće igrati maksimalno pa će to više biti revijalna utakmica. Opet, ljepše je završiti turnir pobjedom nego porazom.

Naravno da želimo završiti turnir kao pobjednici. Moramo negdje pronaći dodatnu snagu jer su svi igrači već prilično umorni.

O Švedskoj sve znamo, igrali smo s njima nedavno i prijateljske utakmice. Na kraju krajeva, imamo mi svoj motiv protiv njih. Želimo ih pobijediti i tako se revanširati za onaj poraz u Splitu na Europskom prvenstvu prošle godine.

Znamo da neće biti lako, Šveđani igraju u obrani jednu plitku zonu, imaju brzi centar, imaju nekoliko pojedinaca na koje posebno treba obratiti pažnju – razmišlja izbornik Lino Červar. Sa Šveđanima se nismo puno puta sastajali na velikim natjecanjima.

Dvaput smo im nanijeli bolne poraze, prvi put u polufinalu Svjetskog prvenstva 1995. na Islandu (28:25) te u finalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996. godine (27:26). Mi pak dobro pamtimo taj lanjski poraz u Splitu (31:35) zbog kojeg smo ostali bez plasmana u polufinale.

Uspjeli smo se odmoriti. Mislim da smo cijeli turnir na Svjetskom prvenstvu jako dobro odigrali premda to mjesto koje ćemo na kraju zauzeti ne pokazuje. Očekujem jednu dobru utakmicu protiv Šveđana.

Bit će tu dosta trke i mislim da obrane neće biti tako koncentrirane kao da se igra za medalju. Dat ćemo sve od sebe da utakmicu završimo s pobjedom i da na kraju iz Njemačke i Danske odemo s osmjehom na licu – rekao je Marin Šego, vratar reprezentacije.

Možda će priliku da koju minutu odigra dobije i Kristijan Bećiri koji je upao u momčad kao druga zamjena. Na tribine je u to trenutku preselio Krešimir Kozina, prenosi Vecernji.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:39