StoryEditor

Usvojena žalba Heringa, poništen natječaj za Sarajevsku zaobilaznicu

Piše D  /  08.08.2019., 07:08h

Poništen je natječaj za gradnju dijela autoceste, odnosno Sarajevske zaobilaznice, zbog usvojene žalbe jednog ponuđača, potvrđeno je za Klix.ba iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako neslužbeno saznaje Klix, usvojena je žalba koju je Autocestama uputila tvrtka Hering iz Širokog Brijega, a nakon što je posao za gradnju dijela autoputa dodijeljen kompaniji Euro-Asfalt iz Sarajeva.

Također, ovo nije prvi put da natječaj "pada". Prvi natječaj za gradnju dionice objavljen je u srpnju 2018. godine, a ponovljen je u veljači 2019. godine. Zbog žalbe Heringa on će opet biti ponovljen najdalje do kraja rujna 2019. godine.

Podsjetimo, ugovor za izvođenje radova uključuje izgradnju gradske ceste LOT 3B između petlje Vlakovo i Mostarskog raskrižja. Duljina poddionice LOT 3B je 1,44 kilometra.

Procijenjena vrijednost izgradnje iznosi 20 milijuna KM bez PDV-a i financirat će se iz vlastitih sredstava JP Autoceste FBiH.

Gradit će se dva vijadukta i četiri traka fizički odvojena kolovozom. Trasa LOT 3B je spoj petlje Vlakovo s petljom na Mostarskom raskrižju na magistralnu cestu M-17/M-5.

Rok za izvršenje radova je 14 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:50