Article_Top_970x250

Usvojen prijedlog Udruge četnika veterana: Bijeljina podiže bistu Draži Mihailoviću

počast zločincu

Usvojen prijedlog Udruge četnika veterana: Bijeljina podiže bistu Draži Mihailoviću

ožu 04, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Bijeljina

Odluka o davanju suglasnosti Udruzi četnika veterana iz Bijeljine za podizanje biste ratnom zločincu iz Drugog svjetskog rata Draži Mihailoviću u tom gradu usvojena je na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada.

Odluka je usvojena s 28 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim, a usvajanju je prethodila burna rasprava jer su vijećnici SDA u Skupštini grada Bijeljina zatražili da se o ovome uopće ne raspravlja i da ova točka bude uklonjena s dnevnog reda, piše Klix.ba.

To nije učinjeno, nakon čega je vijećnik SDA Mustafa Gradaščević rekao gradonačelniku Ljubiši Petroviću da se potezanjem ovih tema Bijeljina vraća u prošlost.

"Grad Bijeljina dosad je bio primjer suradnje i suživota. Ovim prijedlogom vraćamo se u prošlost i ponovo potežemo stare teme", kazao je Gradaščević.

Na to mu je odgovorio vijećnik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović koji je rekao da ne vidi nikakav problem u ovoj odluci s obzirom na to da u ovom gradu već postoji trg koji nosi Mihailovićevo ime.

"Ne znam zašto je ovo teška tema. Mi u Bijeljini imamo dugo već Trg Đenerala Draže i nitko nije nikada uputio nikakvu inicijativu za ukidanjem naziva tog trga. Ne vidim u čemu je problem", rekao je Mitrović.

Gradonačelnik Petrović nakon toga je prekinuo raspravu rekavši da je točka dnevnog reda bila pripremljena već u listopadu prošle godine.

Dnevnik.ba