Uoči 29. godišnjice stravičnoga ratnog zločina koji su nad hrvatskim civilima Grabovice 9. rujna 1993. godine počinili pripadnici Armije BiH, danas sam se susreo s kolegom i prijateljem Josipom Drežnjakom, predsjednikom Udruge hrvatskih stradalnika ”Grabovica '93.”FACEBOOK -
StoryEditor
stradanje hrvata hercegovine

USUSRET OBLJETNICI MASAKRA U GRABOVICI Herceg: Žalosno je i opasno što počinitelje nikada nije stigla zaslužena kazna

Piše desk  /  02.09.2022., 17:47h

Žalosno je i opasno što počinitelje nikada nije stigla zaslužena kazna i koristim i ovu prigodu javno pozvati na istražne i sudske procese odnosno na kažnjavanje zločinaca, kao i na pronalaženje još uvijek nestalih ostataka pobijenih Grabovčana, napisao je Herceg na Facebooku.

Uoči 29. godišnjice stravičnoga ratnog zločina koji su nad hrvatskim civilima Grabovice 9. rujna 1993. godine počinili pripadnici Armije BiH, danas sam se susreo s kolegom i prijateljem Josipom Drežnjakom, predsjednikom Udruge hrvatskih stradalnika ”Grabovica ’93.” Mostar, objavio je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg na svom Facebook profilu, prenosi Hrvatski Medijski Servis. 

Herceg je istaknuo da njega i Drežnjaka vezuje dugogodišnje prijateljstvo te da će i ove godine, kao i svih godina dosad, kao prvi čovjek županijske Vlade, pružiti potporu organiziranju godišnjice i njegovanju sjećanja na žrtve koje ne smiju biti zaboravljene.

-Žalosno je i opasno što počinitelje nikada nije stigla zaslužena kazna i koristim i ovu prigodu javno pozvati na istražne i sudske procese odnosno na kažnjavanje zločinaca, kao i na pronalaženje još uvijek nestalih ostataka pobijenih Grabovčana, napisao je Herceg na Facebooku.

Herceg je podsjetio da je Vlada HNŽ-a je u dva navrata, s ukupno 80.000 KM, pomogla projekt sanacije vodoopskrbne mreže u Grabovici, kako bi pružila potporu povratnicima u ovo mjesto koje nosi teške ratne ožiljke.

-Godišnjica će i ove godine biti prigoda za prisjećanje na žrtve i molitvu za njihove duše, ali i za istinu i pravdu. Pođimo zajedno u petak, 9. rujna, i poklonimo se žrtvama Grabovice u 11 sati kod središnjega spomenika s imenima svih stradalih prije 29 godina, napisao je Herceg na Facebooku.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 03:16