StoryEditor

Ušli u napuštenu mrtvačnicu pa pronašli tajnu sobu i zaprepastili se onime što su vidjeli

Piše D  /  20.10.2017., 09:10h

Kada je Jake Evans, profesionalni fotograf, odlučio ući u napuštenu kuću za pogrebe u gradu Bessemeru u američkoj saveznoj državi Alabami nije ni slutio kakvo ga iznenađenje unutra čeka, prenosi Večernji.ba

Pogrebnu kuću u sklopu koje je i mjesto za sahranjivanje pokojnika izgradio je 1992. godine muškarac po imenu Clyde Booth koji je imao želju napraviti pogrebno mjesto za preminule poput drevnih pogrebnih mjesta sličnih katakombama kakve su bile u antičkom Rimu.

 Clyde Booth pokopima se bavio još kao tinejdžer, a kada je otvorio svoje pogrebno poduzeće smjestio ga je pod zemlju te je nudio razne metode pogreba. Jedna od njih bila je i sahranjivanje pokojnika u veliku komoru u koju je stalo osam metalnih sanduka. No, obitelj pokojnika nije smjela ući u tu sobu u kojoj su se nalazili lijesovi već su cvijeće polagali na velikom humku iznad mračne sobe, a poruke najmilijima su mogli ostaviti i na velikom memorijalnom zidu.
No, pogrebno poduzeće zatvorilo se 2003. godine, a 2009. godine vlasnik je preminuo od srčanog udara.

U mrtvačnicu više nitko nije ulazio dok je 2015. godine nije odlučio posjetiti profesionalni fotograf Jake Evans kako bi vidio što se u njoj nalazi.

No, niti u najgoroj noćnoj mori nije očekivao što će pronaći.

U tajnoj sobi u koju su odlagani lijesovi i dalje su se nalazili posmrtni ostaci preminulih, a jedan sanduk je čak bio i otvoren, u njemu su se nalazile kosti tijela, no ne i lubanja mrtvaca.

– Bilo je ludo, kao u horor filmu. Polako smo obilazili mjesto i gledali u kuteve sobe prije nego smo ulazili u njih. Bilo je jako nerealno, kao u horor filmu – rekao je tada Evans.

U mrtvačnici su se osim lijesova, nalazile i tekućine za balzamiranje,m a sve stvari su bile porazbacane po podu. Nakon njihovog otkrića, vlasti su očistile napuštenu kuću, no o njoj se u tom američkom kraju još i danas priča.

Dnevnik.ba

 

17. travanj 2024 00:23