StoryEditor
najava

Uskrsni piknik u Kiseljaku

Piše fena  /  17.04.2022., 16:17h
Udruga mladih Kiss u suradnji s Općinom Kiseljak, a uz podršku JP "Elektroprivreda HZ HB" priređuju prvi ‘Uskrsni obiteljski piknik‘, koji će biti upriličen na Uskrsni ponedjeljak u popodnevnim satima.

Događaj je planiran na otvorenom, na Trgu kneza Radoje, najavili su organizatori, poručivši kako će svi Kiseljačani i gosti imati priliku družiti se, zabaviti, natjecati u raznim igrama, prijaviti za izbor najljepše pisanice te uživati u glazbi i bogatoj gastro ponudi.

Poseban program bit će priređen za djecu, a sastojat će se od mađioničara, maskota, igrica poput potrage za pisanicama te još mnogo toga.

Ovim povodom, na Trgu je po prvi put postavljena i velika pisanica s motivima Kiseljaka.

Naime, već nekoliko dana na Trgu kneza Radoje traje ukrašavanje i priprema "uskrsne postavke" za nadolazeći, najveći katolički blagdan.

Tim povodom, ove je godine na središte Trga postavljena i velika pisanica. Ovaj običaj koji se njeguje u mnogim gradovima diljem svijeta, sada je pokrenut i u Kiseljaku. Pisanica, visoka preko 2 metra, izrađena je u firmi Firmopisac Tica, a oslikao ju je mladi slikar Tibor Dević.

Inače, pisanica je ukrašena motivima Kiseljaka, stihovima Joze Penave, župnom crkvom, općinskim grbom, ali i neizostavnim uskrsnim i proljetnim simbolima.

Piknik počinje u 14 sati i svi su dobrodošli, poručuju organizatori.

Denvnik.ba

20. travanj 2024 13:11