StoryEditor

Uskoro presuda transvestitu koji je nožem ubio studenta iz BiH

Piše D  /  01.03.2021., 03:03h

Naredni pretres zakazan je za sredinu travnja, kada se očekuje da, poslije saslušanja još nekoliko svjedoka i završnih riječi svih strana u postupku, bude izrečena i prvostupanjska presuda.

Na posljednjem ročištu koje je održano u siječnju utvrđeno je da je Abdulov bio bitno smanjeno uračunljiv u trenutku kada je u njegovom iznajmljenom stanu u Zemunu ubio Radovića, s kojim je bio u emotivnoj vezi.

Zločin zbog kojeg se našao na optuženičkoj klupi dogodio se u Ševinoj ulici u Zemunu. Student Radović doselio se u tu ulicu četiri godine ranije, kada je započeo studije ekonomije u glavnom gradu Srbije.

U međuvremenu preko društvenih mreža upoznao je Gorana i ušao u vezu s njim. Međutim, prema priči njihovih prijatelja, sve je krenulo po zlu kada je Marko shvatio da je Jovana zapravo transvestit.

Marko je želio da raskine, pravdajući se da želi "pravu djevojku", što je za Abdulova bilo nezamislivo pošto je, prema riječima obitelji i prijatelja, bio veoma zaljubljen u Marka.

Na dan zločina Marko je poslao poruku Abdulovu da više ne želi da budu zajedno, nakon čega je ovaj otišao kod njega u stan da bi pokušao da mu promjeni mišljenje.

Umjesto toga, došlo je najprije do svađe, a potom i tučnjave, u kojoj je Abdulov potegao nož i nekoliko puta izbo Radovića i pobegao.

Izbodeni mladić izašao je na ulicu vjerovatno želeći da dozove pomoć, ali je, zbog gubitka velike količine krvi, ubrzo izdahnuo.

Abdulov je uhićen dva dana kasnije u stanu u kojem živi s majkom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:16