StoryEditor
HNK Mostar

Uskoro premijera predstave o Aleksi Šantiću ispričane drukčijim scenskim jezikom

Piše DESK  /  20.10.2022., 14:17h

Premijera prve predstave HNK Mostar u novoj kazališnoj sezoni „Noć s Aleksom“ održat će se 27. listopada 2022. godine u 20 sati.

Tekst je napisao Marko Tomaš, a redatelj predstave renomirani je kazališni redatelj Ivica Buljan.Dramaturg je Robert Waltl, autor glazbe Mitja Vrhovnik Smrekar, kostimograf Nebojša Lipanović, prostor, svjetlo i video potpisuju Toni Soprano Meneglejte i sonda 3, fotografiju i grafičko oblikovanje Toni Soprano Meneglejte, dok je asistentica redatelja Karmen Obrdalj.

U predstavi igraju Mario Knezović, Vladimir Mićković, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret, Miro Barnjak, Robert Pehar, Filip Lukenda, Ana Franjčević, Damir Čobo, Mirela Mijačank Kordić, Nikolina Marić i Tea Pandža.

image

Noć s Aleksom 27. listopada u HNK Mostar

HNK MOSTAR

Aleksa Šantić simbol je grada Mostara, pjesnik koji je i danas neiscrpan izvor inspiracije za različite umjetničke projekte i čije su pjesme dokumenti jednog vremena. Malo koji grad ima takvu vezu s pjesničkom figurom, kao što Mostar ima sa Šantićem. Nemoguće je spomenuti pjesnika, a ne pomisliti na grad. Cjelokupan kontekst, i umjetnički kao i društveno-politički nosi stanovitu težinu i u toj simbiozi ova predstava tražisvoj motiv. „Noć s Aleksom“ nije puki hommage Aleksi Šantiću kao simbolu Mostara, ona je mnogo više – povezivanje povijesti i suvremenosti, tradicije i invencije s ciljem prikazivanja čovjeka i pjesnika u određenom kontekstu. Predstava neće biti samo mostarska priča jer nudi jednu univerzalnu temu snalaženja pojedinca, ktome pjesnika, u sredini koja ima svoja očekivanja i norme.

Ulazak na premijeru moguć je samo s pozivnicom. Reprizne su izvedbe 30. i 31. listopada u 20 sati.  

image

Noć s Aleksom 27. listopada u HNK Mostar

HNK MOSTAR

Cijena ulaznica: redovita 10 KM, studenti, učenici, neuposleni i umirovljenici 5 KM; studenti te nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Mostaru mogu koristiti besplatne vaučere/ulaznice, odnosno, godišnje karte. 

Rezervacija ulaznica: porukom preko Facebook Messengera ili InstagramDirecta, odnosno, pozivom na broj 036/446-024 od 9 do 16 sati.

Dnevnik.ba

28. veljača 2024 07:43