Article_Top_970x250

Uskoro povratak gledatelja na stadione u BiH

čeka se potvrda

Uskoro povratak gledatelja na stadione u BiH

ruj 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: NS BiH

Predstavnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske danas su održali sastanak Banjoj Luci.

Izvršni direktor Sektora za sport NS BiH Elmir Pilav i predsjednik Takmičarske komisije Milorad O. Lale razgovarali su s direktorom Instituta Branislavom Zeljkovićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila je mogućnost prisustva navijača na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Postoji razumijevanje predstavnika Instituta za zdravstvo RS za ovu problematiku te je zaključeno da NS BiH dostavi prijedlog načina organizacije utakmica, uključujući potrebne epidemiološke mjere. Zdravstvena struka će taj prijedlog razmotriti i o njemu će se razgovarati na narednoj sjednici Kriznog štaba RS-a, koji će donijeti konačnu odluku", poručili su iz Saveza.

Savez će, kako saznaje Klix.ba, već ujutro poslati prijedlog načina organizacije utakmica, a onda ćemo čekati sjednicu Kriznog stožra RS-a gdje će se, kako stvari stoje, dati "zeleno svjetlo" za povratak publike na bh. stadione.

Podsjetimo, predstavnici NS BiH još jučer su održali sastanak i s Ministarstvom zdravlja Federacije BiH.

Na ovom sastanku se, prema saznanjima, već dobilo "zeleno svjetlo" za povratak publike na utakmice Premijer lige BiH, naravno uz odgovarajuće potrebne epidemiološke mjere, prenosi Klix.

Dnevnik.ba