StoryEditor

Uskoro počinje suđenje Suniti Hindić koja je osumnjičena za ubojstvo Nine Ivankovića

Piše D  /  09.05.2020., 09:05h

Ovu informaciju potvrdila je i braniteljica optužene, odvjetnica Nada Dalipagić.

Prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“, u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Uslijed zadobivene prostrelne rane, Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao. Hindić je, nakon ubojstva, uspjela pobjeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa stražnje strane motela.

Prilikom bijega iz hotela skočila je sa zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika, gdje joj živi obitelj. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Hindić se 22. travnja pred sudom za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva za djelo koje joj se stavlja na teret, a koncem ožujka joj je produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine, računajući od 20. ožujka 2020. kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 00:10