Article_Top_970x250

Uskoro počinje suđenje Suniti Hindić koja je osumnjičena za ubojstvo Nine Ivankovića

na županijskom sudu mostar

Uskoro počinje suđenje Suniti Hindić koja je osumnjičena za ubojstvo Nine Ivankovića

svibnja 09, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Na Županijskom sudu Mostar u ponedjeljak, 18. svibnja, počinje suđenje Suniti Hindić (21), optuženoj za ubojstvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“, u mjestu Buna kod Mostara, doznaje Dnevni avaz.

Ovu informaciju potvrdila je i braniteljica optužene, odvjetnica Nada Dalipagić.

Prema optužnici Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, koju zastupa tužiteljica Tanja Marčinko, Hindić se tereti da je 4. listopada 2019. godine oko sedam sati ujutro ušla u sobu „Ville Ivanković“, u kojoj se nalazio Nino Ivanković, te je, nakon verbalne svađe s njim, u jednom trenutku, u namjeri da ga usmrti, ispalila hitac u njegovom pravcu.

Uslijed zadobivene prostrelne rane, Ivanković je obilno iskrvario i na licu mjesta podlegao. Hindić je, nakon ubojstva, uspjela pobjeći zahvaljujući jednoj prijateljici koja je po nju došla svojim automobilom, a koju je čekala sa stražnje strane motela.

Prilikom bijega iz hotela skočila je sa zida i polomila stopala. Nakon što je prijateljica dovezla iz Jablanice, iz tog grada je uz pomoć jednog taksiste otišla do Turbeta kod Travnika, gdje joj živi obitelj. Tu se policiji predala u večernjim satima.

Hindić se 22. travnja pred sudom za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru izjasnila da nije kriva za djelo koje joj se stavlja na teret, a koncem ožujka joj je produžen pritvor do izricanja presude ili nove odluke Suda, a najduže još dvije godine, računajući od 20. ožujka 2020. kao dana potvrđivanja optužnice protiv nje.

Dnevnik.ba