Article_Top_970x250

Uskoro optužnica u predmetu "Respiratori", tko je pomagao osumnjičenima

velika afera

Uskoro optužnica u predmetu "Respiratori", tko je pomagao osumnjičenima

stu 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Povodom većeg broja upita novinara i medija, o situaciji u svezi raspodijele respiratora, kao i radu Tužiteljstva BiH na predmetu Fadil Novalić i dr. Iz Tužiteljstva BiH je danas izdato priopćenje za javnost.

-U Tužiteljstvu BiH ranije je formiran odvojeni predmet, u kojem se prikupljaju dokazi i informacije o kaznenom djelu pomoć počinitelju poslije počinjenog kaznenog djela iz članka 232. KZ BiH, a u okviru kojeg će se vršiti provjere o postupanju tijekom isporuke respiratora, za vrijeme rada Tužiteljstva BiH na predmetu Fadil Novalić i dr.

U interesu rada na predmetu ne možemo davati više informacija.

U svezi upita o statusu predmeta Fadil Novalić i dr. (u javnosti i medijima poznatog pod nazivom “Respiratori”), istraga je u završnoj fazi i očekuje se podizanje optužnice u skorijem periodu.

Ovim je potvrđeno pisanje da je pitanje dana kada će optužnica biti podignuta. U ovom predmetu su osumnjičeni Fadil Novalić, Fikret Hodžić, Fahrudin Solak i Aleksandar Zolak. Oni se sumnjiče za pranje novca i zloupotrebu položaja u aferi koja se odnosi na uvoz 100 respiratora iz Kine u BiH.

Dnevnik.ba