StoryEditor

Uskoro optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković

Piše D  /  29.11.2019., 08:11h

U Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, doznajemo da je u Institutu u Sarajevu izvršeno medicinsko vještačenje, a što nam je potvrdila i odvjetnica Nada Dalipagić koja zastupa obranu osumnjičene. Obrana u skorije vrijeme očekuje i podizanje optužnice.

Obzirom da je nedavnim dopunskim saslušanjem osumnjičene, kao i obavljenim vještačenjima, kompletirana istraga, Tužiteljstvo bi i prije kraja ove godine moglo podignuti i prema Županijskom sudu u Mostaru uputiti optužnicu na potvrđivanje.

Podsjećamo, nedavno je Vrhovni sud Federacije BiH potvrdio odluku Županijskog suda u Mostaru pa je Suniti Hindić-Bošnjaković, osumnjičenoj za ubojstvo ugostitelja Nine Ivankovića u Mostaru, produžena mjera pritvora do 31. prosinca 2019. godine.

Kao razlog zbog kojih Sud smatra da u njenom slučaju nije moguće mjeru pritvora zamijeniti mjerama zabrane napuštanja boravišta ili obveznog javljanja nadležnom organu, je činjenica da postoji velika vjerojatnoća da bi osumnjičena bježala jer je i sama potvrdila da je boravila na više adresa iz čega slijedi da nema trajno mjesto boravka. Izricanje predloženih mjera zabrane ne bi moglo otkloniti opasnost od bijega osumnjičene.

Nadalje Vrhovni sud ističe da adekvatnu zdravstvenu zaštitu uživa i na izdržavanju mjere pritvora.

Hindić-Bošnjaković se sumnjiči da je 4. listopada u ranim jutarnjim satima izvršila kazneno djelo ubojstva ugostitelja Nine Ivankovića u njegovom objektu ‘Vila Ivanković’.

Ista je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete. Iako teško ozlijeđena, uspjela je napustiti mjesto zločina.

Što je prethodilo ubojstvu, tko joj je pomogao u bijegu, te kako je pored policijske potjere uspjela prevaliti toliki put, predmetom je istrage. Naime, ista se tek u večernjim satima toga dana predala policiji Srednjobosanske županije, prenosi Dnevni list.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:51