StoryEditor

Uskoro izgradnja turističkog kompleksa na obroncima Majevice

Piše D  /  05.02.2021., 11:02h

Na obroncima planine Majevice tijekom ove godine trebala bi početi izgradnja velikog turističkog kompleksa posvećenog Filipu Višnjiću, guslaru koji potiče s ovih prostora, iz sela Trnova koje se nalazi na obroncima planine Majevice. Za te potrebe formirana je i turistička organizacija Općine Ugljevik, na čijem teritoriju se i nalazi ovo mjesto. Izgradnja bi trebala početi uskoro.

„Op-ina Ugljevik planira u narednom periodu na lokalitetu u blizini Novakove pećine napraviti, odnosno formirati etno selo koje bi bilo posvećeno Filipu Višnjiću, gdje bi bile replike kuća i objekata iz tog perioda. Taj dio bi se povezao u taj kompleks i s Novakovom špiljom gdje bi se napravila staza. To bi stvarno bilo nešto što bi moglo dovesti dosta ljudi, ne samo planinara", kaže Milojko Todorović iz Planinarskog doma PED "Majevica".

„Ima predivnih ljepota, od vodopada, do stijena, interesantnih biljaka, drveća, ljekovitog bilja i imamo neka naselja u dolini rijeka Domane i Tavne“, kaže Zoran Trbić iz Planinarskog doma PED "Majevica".

Osim najavljene izgradnje turističkog kompleksa, u ovom dijelu podmajevičkog kraja vrlo je aktivno i PED „Majevica“. Na ovom dijelu postoje tri planinarske staze koje posjeti više stotina planinara iz zemlje i okruženja. Plan je da se to u ovoj godini i nastavi.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:56