Article_Top_970x250

Uskoplje: Razbijen križ na spomen-obilježju poginulom hrvatskom branitelju

vandalizam

Uskoplje: Razbijen križ na spomen-obilježju poginulom hrvatskom branitelju

lip 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HDZ BiH Uskoplje

Općinski odbor HDZ-a BiH Uskoplje najoštrije osuđuje vandalski čin na spomen obilježju poginulom hrvatskom branitelju Anti Juriču, u naseljenom mjestu Bistrica, prilikom kojega su nasilnim putem razbijeni stakleni križ i vaze s cvijećem, stoji u uvodu priopćenja.

Istaknuto je da je zaštita digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja trajna obveza svih nas i stoga je svaka vrsta napada na njihove spomenike čin provokacije koji zaslužuje najoštriju osudu.

-Spomen-obilježja su mjesta pijeteta i sjećanja na žrtve i njihovu patnju te njihovo skrnavljenje znači nepoštivanje osnovnih civilizacijskih vrijednosti. Ovakve provokacije zasigurno ne pridonose pomirenju, suživotu i izgradnji održivog mira kojemu svi težimo, priopćeno je.

OO HDZ-a BiH Uskoplje poziva djelatnike policijske stanice Gornji Vakuf-Uskoplje da u najkraćem roku pronađu počinitelja i istraže motive navedenog kaznenog dijela, koje očito ima za cilj izazvati mržnju i nacionalnu netrpeljivost među žiteljima općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Također, pozvali su sve žitelje naše Općine Gornji Vakuf-Uskoplje da ne nasjedaju na ovakve ili slične provokacije.

-Općina Gornji Vakuf-Uskoplje je bila i mora ostati primjerom suživota, tolerancije, međusobnog uvažavanja i dobrosusjedskih odnosa između dva naroda koji žive na njenom prostoru, priopćeno je.

[OO HDZ-a BiH USKOPLJE NAJOŠTRIJE OSUĐUJE NASILNO RAZBIJANJE STAKLENOG KRIŽA I VAZNI S CVIJEĆEM NA SPOMEN OBILJEŽJU...

Objavljuje HDZ BiH UskopljeČetvrtak, 25. lipnja 2020.

Dnevnik.ba